(044) 222 71 98, (096) 478 10 77
(095) 347 97 97
пн-пт: 8:00-20:00
сб-нд: весільна флористика
Квітляндія

Що ще з’їсти?

Дата створення: 2016-05-23 Переглядів: 565 коментарів: 0

 Звісно, дивно бачити в блозі квіткової компанії запис про їжу, але ми не можемо оминути увагою новий гастрономічний тренд — їстівні квіти!

Уперше ми познайомились із концепцією їстівних квітів, коли побачили в інтернеті ті самі тістечка з Японії (їх, мабуть, усі бачили), які можна тільки фотографувати, але не їсти. Ось вони.



А там, де квіти, — там і ми:) Тож ми почали шукати більше інформації: що це, із чим його їсти (в буквальному сенсі), як це роблять і навіщо. І сьогодні хочемо поділитися знайденим із вами.

Важливо: цей пост категорично не можна дивитися голодним!



Сама ідея використання пелюсток різноманітних квітів у їжі не нова. Вона, як і більшість цікавинок, прийшла до нас зі Стародавнього Китаю, де їдять абсолютно все. Відтоді мода на ці незвичні приправи прокотилася всією планетою: про десерти з братками писали в шекспірівські часи, в Італії є традиційні каші з пелюстками, а в Індії до страв додають троянду.
І зараз, у ХХІ столітті, цей тренд знову повернувся на кухні ресторанів США та Європи! Їх використовують усюди: в супах, салатах, із м'ясом та рибою, замість гарнірів, десертів. Навіть роблять вина та желе!
Доки ви не побігли до найближчого квіткового магазину чи не почали обривати букети, попереджаємо — не всі квіти їстівні! Деякі з них навіть шкідливі для здоров'я: більшість продавців оброблюють троянди, лілеї, орхідеї різними хімікатами. Тому, до речі, не рекомендуємо використовувати пелюстки троянд із букетів для романтичних вечорів;)

Серед квітів, які можна спокійно вживати, звичні для нас кульбаба, гвоздика, ромашка, соняшник, братки, стокротка, бузок, троянда, м'ята, фіалка, герань і конюшина.



Несподіванкою для нас стала орхідея, яку, як з’ясувалось, теж вживають у їжу. Зазвичай ними прикрашають десерти, фруктові салати, але у Франції вважають за гарний тон подавати вишукані сири та трюфелі з цією екзотичною рослиною. Також орхідею полюбляють додавати до риби чи м'яса, попередньо протушкувавши з різними спеціями — вона легко вбирає всі смаки та запахи, додаючи до свого аромату.


Ще один цікавий факт: пелюстки таких рослин, як орегано, гірчиця, базилік, рукола, цибуля, часник і розмарин, які часто викидають через незнання, використовують у приготуванні так само, як і листя. Їх часто недооцінюють, але здебільшого смак у них більш інтенсивний і збалансований, ніж в інших частинах рослини.

Це ж стосується і фруктових дерев — квіти лимона, абрикоса та апельсина мають солодкий смак і ледь відчутний аромат фруктів, тож їх активно використовують у десертах і салатах.


Пам'ятайте, що у їжу використовують тільки пелюстки! Пилок і насіння перед вживанням треба видаляти!


Окрема тема — квіткові десерти. 80 % усіх рецептів з квітами — різноманітні тістечка, печиво, морозиво, торти тощо. Але замість того, щоб розповідати, ми вам краще покажемо:)




Навіщо взагалі це роблять? По-перше, це красиво, по-друге, квіти надають смаку страви нових відтінків, об’ємніших і цікавіших.

Як обрати свою квітку? Як казав один відомий американський шеф-кухар: “Нюхайте їх, торкайтесь їх, спробуйте на смак. Якщо сподобались відчуття – одразу додавайте до салату!”


Смачного!

Теги:

Залишити коментар

Ввести капчу